Kreftsyke barn

KREFTSYKE BARN

Team Rynkeby støtter kampen mot barnekreft gjennom våre lokale innsamlinger i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Færøyene og Island.

Barnekreft er en meget alvorlig sykdom. Selv om vitenskapen har kommet så langt de senere årene at det i dag er mulig å redde 80 prosent av alle barn som får påvist kreft, er sykdommen fortsatt den som forårsaker flest sykdomsrelaterte dødsfall blant barn i alderen 1 til 15 år.

Samtidig må en del av barna som overlever kreft, leve resten av livet med alvorlige skadevirkninger av behandlingen de har fått. Noen blir sterile, andre må amputere lemmer og enkelte får så alvorlige hjerneskader at de aldri vil kunne leve et normalt liv.

Vitenskapen vet ikke hvorfor barn får kreft

Den største utfordringen når det gjelder å bekjempe sykdommen, er at barnekreft ikke er nøyaktig lik voksenkreft. Faktisk vet ikke forskerne hvorfor barn får kreft.

Derfor er det behov for målrettet forskning på barnekreft, slik at vitenskapen kan finne svaret og utvikle bedre og mer skånsomme behandlingsformer som gjør at barna ikke bare overlever, men kan leve et normalt liv etter sykdommen.

Mesteparten av pengene som Team Rynkeby hvert år gir til barnekreftorganisasjoner i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Færøyene og Island, går nettopp til å støtte forskning på barnekreft.

Kontakt

Lars-Espen Hansen
Country Manager
leh@team-rynkeby.com
Telefon: +47 95 77 37 47

Carl Erik Dalbøge
Director
ced@team-rynkeby.com 
Telefon: +45 20 26 55 88

Delta i 2018

Søk om å få være med på Team Rynkeby når lagene settes sammen til turen i 2018.

Skriv søknad

Nyheter

Les siste nytt fra Team Rynkebys 44 lag og last ned pressebilder med høy oppløsning.

Les nyheter

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram