En kvart million barn deltar i Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse NO - 15-03-2019

En kvart million barn deltar i Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet

En kvart million skoleelever er med når Team Rynkeby Fonden holder det årlige ’Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet’ til fordel for alvorlig syke barn.

Hele 245.000 skoleelever snører løpeskoene på og løper med når ’Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet’ i år avvikles på ikke mindre enn 924 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Det er en fremgang på 16 prosent i forhold til forrige år, og det høyeste antall deltakere i Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet noensinne.

I Danmark og Norge avvikles løpet fredagen før påskeferie, mens de svenske og finske skoleelevene har 14 dager mer å trene på – her avvikles løpet den første fredagen i mai.

- Det er ganske enkelt overveldende at så mange skoler kan se seg selv i idéen om at barn skal løpe for barn som er rammet av alvorlig sykdom. Det gir en helt spesiell stolthet blant elevene, at de med en relativt begrenset innsats kan være med på å gjøre en reell forskjell for andre barn, sier Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Lærer å hjelpe andre


Det er femte gang at Team Rynkeby Fonden står bak Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet, som på mange skoler er blitt en fast tilbakevendende begivenhet.

- Det er blitt en naturlig del av årsplanen for mange skoler, sier Carl Erik Dalbøge.

- Vi hører fra skolene at det er viktig for de å skape tradisjoner, som alle elevene på tvers av klasser og årganger kan være felles om. Elevene skal lære mye når de går på skolen – blant annet at de har mulighet til å hjelpe når andre har bruk for det. Det gjelder ikke kun på skolen, men det gjelder også ute i det omgivende samfunn. Det er nettopp den rammen som Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet så fint skaper omkring undervisningen, fortsetter han.

Alle kan være med
Før løpet har elevene mulighet til å inngå mikrosponsorater med familie, venner og naboer, som gis uavkortet videre til de organisasjoner som Team Rynkeby Fonden samarbeider med i de enkelte landene.

- Filosofien i løpet er at det ikke handler om hvor mye penger den enkelte kan skaffe, men at alle har mulighet til å bidra. Og når vi har så mange barn med i løpet skal det enkelte barn ikke behøve å gjøre en veldig stor innsats for at det rent faktisk utgjør en merkbar forskjell for de barn som det handler om, sier Carl Erik Dalbøge.

I fjor løp barn fra Danmark, Sverige, Norge og Finland godt 18 millioner NOK inn til barn med kritisk sykdom i forbindelse med Team Rynkeby - God Morgon Skoleløpet.

FAKTA: ANTALL DELTAKERE I TEAM RYNKEBY - God Morgon SKOLELØPET:

Danmark: 305 skoler / 94.000 elever
Sverige: 384 skoler / 106.000 elever
Norge: 57 skoler / 12.000 elever
Finland: 178 skoler / 33.000 elever

Skriv kommentar

 

Tilbake

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Bli sponsor

Bli sponsor for Team Rynkeby og vær med på å støtte kampen mot barnekreft.

Se mulighetene

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram