Norske skolebarn løp inn 268.000 kroner til Barnekreftforeningen.
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Presse NO - 17-05-2017

Norske skolebarn løp inn 268.000 kroner til Barnekreftforeningen.

268.000 kroner. Så mange penger ble løpt inn til Barnekreftforeningen, da Team Rynkeby Skoleløpet ble avviklet på ti norske skoler fredagen før påskeferien.

2.200 norske skoleelever snørte løpeskoene til fordel for barn med kreft, da Team Rynkeby Skoleløpet ble aviklet på ti norske skoler fredagen før påskeferien.

Løpet, som i år blev aviklet på 525 skoler i Norge, Danmark, Sverige og Finland med deltagelse av i alt 163.000 skoleelever, bygger på idéen om, at elevene skal gjøre noe godt for seg selv, mens de gjør noe godt for andre – og nå er Team Rynkeby Fondet, som står bak løpet, ferdig med den økonomiske delen av løpet.

I alt har elevene fra de fire landene løp inn hele 17,7 millioner norske kroner til barn med kritisk sykdom. I Norge, Sverige og Finland doneres pengene ubeskåret til kampen mot barnekreft, mens de i Danmark går til lungesyke barn.

I Norge har elevene samlet inn hele 268.000 kroner, som doneres direkte til Barnekreftforeningen.

- Vi er meget takknemelige for den støtten vi har møttt fra elever og skoler i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløpet. Det er første gang, at vi gjennomfører løpet i Norge, men vi har sett, at det er et stort potentsiale i at barn kombinerer mosjon med veldedighet for andre barn. Elevene er meget beviste på, at de med sin deltakelse er med på å gjøre en forskjell for andre barn og familier, som har det tøft, sier Lars-Espen Hansen, Country Manager for Team Rynkeby i Norge.

Mange bekker små
De deltagende elevene har samldet inn pengene via såkalte mikrosponsorater, som de har inngått med familie og venner og lokale forretningsdrivende, som har bidratt med et beløp pr runde den enkelte elev løp i forbindelse med løpet.

- Vi arrangerer løpet ut fra tanken om, at mange bekke r små gjør en stor å. Det handler ikke om, hvor mange penger den enkelte elev eller skole kan samle inn – det handler om, at når vi er så mange elever samlet på tvvrs av skoler og land, så kan vi sammen gjøre en stor forskjell, sier Lars-Espen Hansen.

Det er tredje gang, at Team Rynkeby Skoleløpet avvikles. I fjor deltok 107.000 skoleelever fra Danmark og Sverige.

Team Rynkeby Skoleløpet avvikles igen 23. mars 2018. Det er gratis for alle skoler å melde seg på , og man skal være påmeldingsfristen er 9. februar 2018.

Skriv kommentar

 

Tilbake

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Bli sponsor

Bli sponsor for Team Rynkeby og vær med på å støtte kampen mot barnekreft.

Se mulighetene

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram