Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdom.

Team Rynkeby - God Morgon ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten 
Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby - God Morgon-lag så flinke til å skaffe sponsorer at overskuddet viste seg å bli på hele 42 000 NOK da laget var tilbake i Danmark en drøy uke senere.

LES MER: Slik oppsto Team Rynkeby - God Morgon.

Overskuddet donerte Team Rynkeby - God Morgon til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født.

2 400 syklister i åtte land

Team Rynkeby består i dag av 2 400 mosjonssyklister og 550 hjelpere, fordelt på 59 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene, Island, Tyskland og Sveits.

Deltakerne er valgt ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettside.

LES MER: Slik kommer du med på Team Rynkeby - God Morgon.

Pengene går til barn med kritisk sykdom

I løpet av nesten et år skal deltakerne ikke bare bli i stand til å sykle de godt og vel 1 200 km til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for å samle inn penger til barn med kritisk sykdom.

Via sine tre merkevarer, Rynkeby, God Morgon og hohes C dekker det tyske juicekonsernet Eckes-Granini de sentrale kostnadene til prosjektet i samarbeid med organisationene som det samles inn penger til. Det betyr at alle innsamlede midler går til organisasjoner som hjelper barn med kritisk sykdom.

I 2020 donerte Team Rynkeby - God Morgon 91,9 mill. NOK til organisasjoner som hjelper barn med kritisk sykdom. Av dette gikk 9,66 mill. NOK til Barnekreftforeningen i Norge.

Team Rynkeby - God Morgons donasjoner

 

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Bli sponsor

Bli sponsor for Team Rynkeby og vær med på å støtte kampen mot barnekreft.

Se mulighetene

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram