Team Rynkeby

Vi er Team Rynkeby

2.400 ryttere

Team Rynkeby består av 2.400 sykkelmosjonister og 550 service/hjælpere fordelt på 65 lokale lag i 9 land.

6.500 støttespillere

I 2021 havde vi mere enn 6.500 støttespillere, som bidro med enten penger eller naturalia til prosjektet.

99,76 mio. kr.

I 2021 donerte vi NOK 99,76 mill til organisasjoner, som hjelper barn med kritiske sykdommer.

Bli kjent med oss

Organisasjonen

Team Rynkeby drives av Team Rynkeby Fonden.

Les mere om organisasjonen

Vi støtter

Team Rynkeby støtter barn med kritisk sykdom.

Les om våre fanesaker

En klar mission

Team Rynkeby er et europeisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdom.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby - God Morgon-lag så flinke til å skaffe sponsorer at overskuddet viste seg å bli på hele 42 000 NOK da laget var tilbake i Danmark en drøy uke senere.

Overskuddet donerte Team Rynkeby til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født.

Pengene går til barn med kritisk sykdom

Gjennom  året skal deltagerne bli i stand til å sykle de minst 1.300 km til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for at samle inn midler til barn med kritisk sykdom.

Gjennom sine tre brands, Rynkeby, God Morgon og hohes C, dekker den tyske juicekoncern Eckes-Granini prosjektets sentrale omkostninger i samarbejd med de organisasjoner det samles penger inn til. Det betyr, at alle innsamlede midler går til organisationenen som hjelper barn med kritisk sykdom. I Norge støtter Team Rynkeby Barnekreftforeningen.

I 2023 donerte Team Rynkeby NOK 106,3 mill organisasjoner som hjelper barn med kritiske sykdommer. Av dette gikk NOK 14,4 mill til Barnekreftforeningen i Norge.

Team Rynkebys innsamling