Ideen om å sykle til Paris oppsto helt tilbake i 2001. En medarbeider i Rynkeby Foods, Knud Vilstrup, hadde fått konstatert røykelunger. Derfor ville han foreta seg noe for å bli litt sunnere, og røykeslutt var ikke et alternativ!

Han fikk en løs idé om å komme i bedre form samtidig som det ga ham en opplevelse. Han luftet denne tanken under Rynkebys julelunsj senere samme år. Knud Vilstrup spurte Rynkebys daværende tekniske direktør, Torben Møller-Larsen, om det ikke kunne være et spennende prosjekt å sykle til Paris for å se innspurten i Tour de France på Champs-Élysées – og om han kunne sponse litt juice til turen. Det gikk Torben Møller-Larsen med på under forutsetning av at han selv fikk bli med på turen.

I etterkant ringte Knud Vilstrup noen ganger til Torben Møller-Larsen for å høre om det var mulig å få til en tur. Etter flere forsøk fikk han lov. Han fikk sponset juice til turen, 55 000 NOK til oppstart av prosjektet og et krav om at det måtte være minst 10 deltakere med. Laget ble samlet i løpet av våren 2002 under navnet "Team Rynke": 11 syklister og én hjelper i minibuss var klare for den drøyt 1200 km lange turen fra Ringe til Paris samme år.

Den løse ideen var blitt til virkelighet

Team Rynkeby ble ikke stiftet som et veldedighetsprosjekt, men da syklistene kom tilbake fra den første turen i 2002, hadde de et overskudd på 42 000 NOK, som de bestemte seg for å donere til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense. Etter en vellykket tur til Paris med mange utfordringer overtalte Knud Vilstrup den administrerende direktøren for Rynkeby Foods, Jørgen Dirksen, til å investere penger i prosjektet på nytt. Det ble starten på det veldedighetsprosjektet som eksisterer i dag, hvor antallet deltakere og sponsorer vokser år for år – og det samme gjør donasjonene til de organisasjoner, som Team Rynkeby støtter.